11:06
Ювілей школи - 85 років

   

 

    Школа- це другий дім, у якому завжди багато яскравих вражень та позитивних емоцій .Золотою симфонією для кожного з нас звучить мелодія шкільного дзвоника як відгомін далекого дитинства, у яке неможливо повернутися. 85 -ий ювілейний шкільний дзвоник пролунав для учнів, вчителів, випускників, гостей ЗЗСО I-III ступенів №2 м. Ковеля.

     Урочисто, але по-родинному затишно відбулося святкування дня народження рідної школи. Заходи, присвячені цій події, відбувалися протягом останнього тижня. У навчальному закладі панувала особлива, піднесена атмосфера. Було організовано  виставку фотографій «Шкільні історії», переглядаючи які  пригадувалися незабутні миті із золотих років дитинства, учні готували вітальні листівки, брали участь у конкурсі малюнків «Школа майбутнього».

       Розпочався тиждень загальношкільною лінійкою та святковим флешмобом «Обіймімо рідну школу», учні 2-4 класів організували благодійний ярмарок. Найменші школярі взяли активну участь у грі-квесті «Посвята в першокласники», під час якої продемонстрували грунтовні знання про рідну школу. Учні 5 -х класів разом із класними керівниками підготували презентацію своїх колективів «Ми – п’ятикласники», де мали можливість показати різноманітні обдаровання і таланти, а восьмикласники провели брейн-ринг «Сторінками історії рідної школи». Спортивний квест серед учнів 6-7 класів «Козацькі розваги» і змагання з волейболу для учнів 9 -х класів також були присвячені ювілею закладу освіти.

       Закінчився святковий  тиждень урочистим концертом. Гості  вітали ювілярку з визначною датою, адже 85 років – певний рубіж, висока сходинка, на яку  необхідно було піднятися. Це – ціла епоха! Скільки подій – трагічних і піднесених – пережила школа за історію свого існування. Тут завжди відчувається атмосфера дружби, взаємоповаги та плідної праці. На захід були запрошені  ветерани освітянської ниви – вчителі, котрі в різні роки працювали у школі. Вони привітали всіх присутніх теплими словами. Особливо зворушливим був виступ колишньої вчительки української мови та літератури Калініної Євгенії Степанівни, яка пригадала багато цікавих шкільних історій. Завітали на свято і випускники минулих років, що поділилися своїми спогадами про шкільне дитинство, прозвучали слова вдячності учителям, які навчали найголовнішого у житті – залишатися Людьми. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про учителів, що уже, на жаль, відійшли у вічність, та колишніх випускників школи, які загинули, виконуючи свій синівський обов’язок перед Батьківщиною: Олександра Артемука, Володимира Жука ,Олега Матіжева.

     Із вітальним словом до гостей свята звернувся директор школи І.О. Ткачук, який розповів про багатолітню славну історію навчального закладу, а також про його сьогодення. Вітаючи колектив закладу, заступник міського голови І.Я Прокопів та головний спеціаліст управління освіти м. Ковеля Л.М. Жаб’юк  зазначили, що ЗЗСО №2 вирізняється серед інших шкіл високим творчим потенціалом, вихованням на патріотичних ідеалах та традиціях нашого народу. Від міської влади колектив закладу отримав подарунок – радіосистему(мікрофони з базою).

  Чудовим доповненням до урочистостей стала концертна програма, яку підготували учасники художньої самодіяльності школи. Вокальні композиції, зворушливі спогади, вітальні відеолисти від колишніх випускників з-за кордону, незабутній музичний дарунок від директора Ковельської школи мистецтв А.Д. Мигулі, колишнього учня школи, – все це створило атмосферу свята. Із затамованим подихом присутні спостерігали за виступом учасників гуртка « Сокіл Джура», які разом зі своїм наставником, учителем С.О. Дружиновичем, продемонстрували  бойові вміння, прийоми «Рукопашу Гопак».

    Ще довго лунали у святковій залі оплески, щирі слова привітань з ювілеєм,  грів душу кожен спогад про дитинство, про учителів, які назавжди залишаться в серцях своїх учнів та на сторінках історії закладу, що об’єднав усіх, хто пов’язав своє життя із другою школою, у велику родину. Нехай школа і надалі щоранку відчиняє свої двері для всіх охочих до нових знань і вражень, чекає випускників у гості, молодіє і дзвенить веселим гомоном своїх непосидючих мешканців. З днем народження тебе, рідна школо!

Переглядів: 268 | Додав: sk-02 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar