15:29
Міжнародний день миру

    

      У 2014 році Організація Об'єднаних Націй обрала тему «Право народів на мир», щоби ще раз наголосити на важливості принципів, закладених Декларацією Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир, з центральним твердженням про те, що стійкий прогрес людства та реалізація прав людини залежить від миру та безпеки. Напередодні Всесвітнього Дня Миру,  різні заходи та кампанії проходять в усьому світі з метою привернути увагу до необхідності підтримку миру. Міжнародний день миру надає можливість привернути увагу дітей та молоді до питань важливості миру і принципів гуманності, свободи, добра і поваги до різноманіття.

     Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі  відзначають цей день. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на сході країни. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир не означає програти війну, мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні.

     Учні  нашої школи також долучилися до проведення всеукраїнської  кампанії «Голуб миру». Загальновідомим символом миру є голуб. Саме зображення цього птаха використав Пабло Пікассо для емблеми Всесвітнього конгресу прибічників миру, тому символічно, що саме цей символ виготовляли учні школи. Діти власноруч виготовили  паперових голубів як символ миру та духовного розвитку нації. Міжнародний день миру відзначають у різних куточках планети. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир.

Переглядів: 135 | Додав: sk-02 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar