12:51
ювілей школи

      Школа - це не тільки стіни. Насамперед, це – дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь. Це педагоги: і той, хто щодня переступає поріг, сіючи зерна доброго, розумного, вічного і ті, кого вже немає сьогодні, але завжди живуть вони у пам’яті учнів, колег, і вчителі – ветерани, для яких найвища нагорода в житті – успіхи колишніх вихованців, їхні щирі слова подяки на традиційному вечорі зустрічі шкільних друзів, де впізнають вони один одного, незважаючи на сивину, за блиском завжди молодих очей.   Школа має не тільки багате минуле,   творче   сучасне,   а   й широкі перспективи розвитку у майбутньому. Впевненість у завтрашньому дні ґрунтується на  високому професіоналізмі   вчительського колективу.

  У цьому році  ЗОШ I-III ст.№2 м. Ковеля відзначила 70 - річний   ювілей.

Скільки всього бачили за ці роки шкільні стіни: перші поразки й перемоги, заохочення і критику, гордість за виконання доручень і радість спілкування з однокласниками, міцну дружбу й першу закоханість — все, з чого складається шкільне життя. Ішли роки, мінялися директори, виходили на пенсію вчителі, приходили нові, але незмінним залишався дух братерства, співробітництва, взаємодопомоги, любові до учня та відданість педагогів обраній професії.   Багате історичне минуле школи. У 1944 році серед ущент зруйнованого міста вціліла школа. Тільки стіни і стеля залишились від приміщення,у якому в часи окупації розташовувався шпиталь. Силами вчителів та учнів школу відновили.

      На теплому і зворушливому святковому концерті присвяченому ювілейній даті, зі словами привітання до гостей звернувся мудрий наставник, талановитий керівник директор школи Ігор Олегович Ткачук, який ось уже понад 12 років опікується навчальним закладом та живе його проблемами. Учні школи не забули привітати і ветеранів педагогічної праці,людей,які віддали розум,серце,душу і здоров’я своїм вихованцям. Зі словами щирої шани, сердечної вдячності усім,хто працював у школі не одне десятиліття вручили грамоти -учителю англійської мови Смолій М.Г.,учителям початкових класів Старкевич М.М.,Боярчук Л,І. вчителю географії Гергеші М.М.

   У   80-х роках очолював школу В.К.Слабушевський. На той час  навчальний заклад відвідували понад тисяча учнів. У цей нелегкий період, незважаючи на двозмінне навчання,активно працювали гуртки технічної творчості та художньої самодіяльності. І це дало неабиякі плоди,тому що наші випускники - творчі особистості. Нинішнє покоління учнів школи не відстає від своїх попередників. З великим успіхом на сценах міста та області виступають фольклорні гурти «Дивина»і «Родина».Керівник – учитель музичного мистецтва Тищук А.В. Присутні мали можливість насолодитися чудовим співом учасників фольклорних колективів.

    Але виховати національну еліту неможливо без вагомої підтримки держави.З словами привітання виступили -  заступник міського голови Прокопів І.Я.,начальник управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради Бичковський В.В., депутат Ковельської міської ради та випускник нашої школи у 1979 році  Шава В.П.,голова батьківського комітету школи Денищук В.А.

   Прожите життя – це наче велика держава,що існує за певними законами,а ми в цій державі присутні хіба,що завдяки пам’яті. Доля розпорядилася так,що деякі випускники нашої школи залишаться молодими назавжди. Матіжев Олег – загинув на війні в Іраці, Жук Володимир в Афганістані. І ятрить душу ще зовсім свіжа рана – загибель випускника 1994 року Артемука Олександра у травні 2014 року під час проведення антитерористичної операції в Донецькій  області.

     Зі словами вдячності звернулися і до батьків, які є опорою і підтримкою в наш непростий час. Завершилось свято традиційним  шкільним  дзвоником. Хочеться сказати слова подяки за відданість школі вчителям,учням,всьому колективу,хто пов’язав своє життя зі школою. І хай у стінах цієї школи завжди панують мир і порядок, дзвенить дитячий радісний сміх, плекаються таланти, хай учні виростають розумними та добрими людьми.

З ювілеєм, школо!

 

     

Переглядів: 241 | Додав: sk-02 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar