12:38
«Тиждень дитячої та юнацької книги».

Шкільна бібліотека взяла участь у проведенні «Тижня дитячої та юнацької книги». Одне з головних завдань шкільного бібліотекаря – вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою, підвищення якості і ефективності процесу читання, критичного аналізу, переосмислення і творчої інтерпретації прочитаного. Підготувати освічену особистість, для якої книга стане надійним другом і порадником на все життя. Діяльність бібліотеки орієнтована на підвищення культурної компетентності української молоді; заохочення дітей до систематичного читання задля постійного підвищення рівня особистого розвитку.  По школі було видано наказ від 16 березня 2015 року про організацію та проведення заходу «Тижня дитячої та юнацької книги».

       З метою посилення ролі книги у навчально-виховному процесі були проведені бібліотечні уроки на тему «Видатні бібліотеки світу»(7-8 кл.), інформаційні години «Сила книги безсмертна», «Бібліотека – центр інформації»,виставка дитячих малюнків,година цікавих повідомлень «Цікаве звідусіль»,конкурс ерудитів ( 3- 4 кл.), рейд-перевірка підручників,благодійна акція «Подаруй бібліотеці книгу»( 1-11 кл.),а також проведено масовий захід на тему «Твій друг – книга».Мета проведення заходу - підвищення інтересу учнів до книги як до джерела знань, скарбниці культурних надбань, розвиток у них пошуково-дослідних навичок отримання інформації, її аналізу та узагальнення, навичок роботи з книгою продовж  усього життя.

     Проведення тижня «Дитячої та юнацької книги» сприяє вихованню бережливого і відповідального ставлення до художньої, навчальних підручників, науко-популярної та іншої літератури, поваги до праці людей, які їх створюють.

Переглядів: 197 | Додав: sk-02 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar