13 березня 2015 року у НД «Просвіта» 0 12.00 год. відбувся міський огляд художньої самодіяльності під назвою «Ми діти твої,Україно». ЗОШ I-III ст.№2 представили фольклорний гурт «Родина» під керівництвом Тищук Альбіни Володимирівни, до складу якого увійшли діти 6-Б та 7 класу,учні старших класів, вчителі та батьки. Учасники гурту відтворили на сцені обряд - проводи в армію хлопця,а також виконали пісні автентичним співом. Відзначилися наші учасники і костюмами витриманими у стилі поліського регіону.

 

... Читати далі »

Переглядів: 270 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

З 22 по 24 вересня на спортивних майданчиках ЗОШ № 1 та ЗОШ № 7 відбулись змагання з футболу «Шкіряний м’яч» серед дітей 2002-2003 років народження загальноосвітніх навчальних закладів міста в залік «Спортивних ігор школярів».

У змаганнях взяли участь команди ЗОШ № 1,2,5,6,7,8,9,10,12, міської гімназії, СШ № 3 та НВК № 11 і 13, у складах яких виступило сто вісімдесят сім юнаків та четверо дівчат.

У другій групі, де змагались команди ЗОШ № 2,5,6,8 та 9, перемогу здобули футболісти ЗОШ № 2. Друге місце посіла команда ЗОШ № 8, третє – ЗОШ № 5.

У першій групі перемогу святкували представники НВК №11, друге місце у юних спортсменів ЗОШ № 1, третє - у ЗОШ №7.

Переглядів: 255 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

  22 травня 2015 року класними керівниками 1-х класів було  проведено свято “Прощавай, Букварику!”. На нього завітали всі ті, хто у хвилини радості й смутку були з першачками. Це батьки, бабусі, дідусі , вчителі і учні початкових класів.   Цей день для дітей був особливий, адже щороку учні відзначають чимало різних свят, але шкільне свято прощання з Букварем буває в житті людини лише один раз. Бо ж Буквар – це перша книжечка, яку діти прочитали самостійно. Вона відкриває двері у чарівний світ книги, простеляє шлях до знань. Недарма в народі кажуть: “Хто багато читає, той багато знає!” Під час свята першачки прощалися з першою й улюбленою книгою – Буквариком, розповідали вірші про вже вивчені літери, співали пісень.   Усі присутні, а це – батьки, вчителі, дирекція школи, ще раз переконалися, що учні закінчують свій перший рік навчання з величезним багажем знань, який вони натхненно й наполегливо збирали впродовж ... Читати далі »

Переглядів: 187 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

 15 травня відбувся поетичний вечір – зустріч з поетесами Ковельщини. Учні 9-х та 10-го класів мали змогу познайомитися з Вірою Семеній,Оленою Мокроусовою,Ольгою Шевчук,Світланою Пелип. Поетеси презентували свій творчий доробок,розповіли про свої творчі плани,послухали свою поезію з вуст учнів. Ведуча ознайомила присутніх з біографією поетес. Особливо цікавим фактом для присутніх стало те,що Олена Георгіївна Мокроусова  навчалася у стінах нашої школи. В дружній атмосфері учні поринули у світ безмежної краси поетичного слова. Зустріч залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування,посіяла в їхні душі зерна добра,чесності,порядності,бажання прочитати ще більше творів поетес-землячок.

   Шкільній бібліотеці було подаровано збірки поетичних творів з автографами  Віри Семеній «Життя у колосочку», «Я частинка великого світу».Неймовірно теплий поетичний вечір закінчився гарними побажаннями подальших творчих зустрічей. ... Читати далі »

Переглядів: 200 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

     21 травня 2015 року серед учнів 5-8 класів була проведена патріотична гра – квест «Ми українці». Метою гри - квесту було розвинути пізнавальну активність і логічне мислення, уміння аргументовано висловлювати свою точку зору в процесі обговорення питання, приймати участь у дискусіях; виховувати відповідальність, взаєморозуміння , поглибити знання учнів про Україну, розкрити зміст поняття громадянин України; розвивати мовлення учнів; виховувати патріотичні почуття приналежності до народу України.   Адже,  напевне, кожен із нас колись замислювався над тим, що таке рідна країна, чим вона особлива, чим вирізняється з-поміж тисяч інших країн світу. Відповісти на ці запитання непросто, адже рідна країна - це не просто клапоть землі на планеті, де живеш, навчаєшся, працюєш, створюєш сім’ю, — це щось значно більше, це почуття, які виникають до цього «клаптя», це бажання діяти на його благо, повага до нього.

... Читати далі »
Переглядів: 267 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

  Своєю красою Волинь зачарувала і відому українську поетесу Лесю Українку. Вона довгий час проживала в селі Колодяжному  Ковельського району Волинської області. Колодяжне – це неймовірно красивий куточок Волині,який зачаровує кожного чистотою своїх джерел і дивовижною красою довколишньої природи. Саме тут Леся Українка провела своє дитинство і юність. Саме тут під впливом легенд і краси волинського краю формувався талант майбутньої поетеси, тут же і розпочалася її творча діяльність. Село Колодяжне стало справжнім джерелом життєвих і творчих сил славетної Лесі Українки.

   Тому учні 8 класу з учителями української мови та літератури – Новік І.І. та Воронович І.В.,скористалися нагодою та відвідали літературно-меморіальний музей Лесі Українки,який було засновано у 1949 році на території садиби сім’ї Косачів. Учні відвідали «сірий» будиночок Лесиних батьків,та «білий»-будинок Лесі,побудований її батьком Петром К ... Читати далі »

Переглядів: 249 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

У Палаці учнівської молоді  імені Франка напередодні Дня Збройних сил України відбувся конкурс «Козацькому роду – нема переводу».У конкурсі взяли участь учні 7-8 класів, зокрема, учень нашої школи Віталій Бичик, Євгеній Киричок- СШ №3,Тимофій Мартинюк – ЗОШ №6,Назарій Сахарчук – ЗОШ№12,Станіслав Ткаченко – НВК №13.

     Традиційно такі мистецькі дійства допомагають виявити нові таланти,здібності у школярів. Ведучими програми були Богуслава Петрук та учень СШ№3 Дмитро Солов’янчик.

     Хлопці у конкурсі «Дозвольте відрекомендуватися» в оригінальній формі розповіли про себе та представили свої захоплення глядачам. Як справжній козак,продемонстрував своє вміння володіти шаблею Віталій Бичик, якого вболівальники підтримували найактивніше.

     Під час « Вікторини»  козачки поділились своїми знаннями життєвого шляху українських ге ... Читати далі »

Переглядів: 203 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 30 31 32