З  3 листопада по 21 березня стартує конкурс «Кращий читач шкільної бібліотеки»

Мета конкурсу: стимулювання інтересу дітей до читання, виявлення кращих дитячих книг, вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою, підвищення ролі шкільної бібліотеки в соціальній адаптації дітей.

Запрошуються до співпраці вчителі та батьки, до участі читачі  5-х  класів.

Для участі в конкурсі читачі мають:

- прочитати книги, що входять до шкільної програми та рекомендовані для позакласного читання;

- учні 5-х класів подають для членів журі малюнок своєї улюбленої книги або улюбленого героя на А-4.

   

Переглядів: 218 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

      Шкільна бібліотека один раз у квартал проводить таку форму роботи – як голосні читання для читачів молодшого та середньго шкільного віку. Для проведення читань бібліотекар відбирає літературу для читання. Підбираються казки та оповідання. Діти люблять цю форму роботи, тому з задоволенням беруть у ній активну участь. Голосні читання — поширена технологія спілкування бібліотекаря з читачами молодшого та середнього шкільного віку. Зокрема, для учнів 5-А класу, таке художнє читання  допомогло повніше, глибше зрозуміти літературний твір, сприйняти його емоційно, співпереживати з героями прочитаного твору, відчувати красу і багатство мови, роздумувати про прочитане. Читання вголос виявилось веселим, цікавим, пізнавальним, адже воно прививає любов до краси художнього слова, дає можливість посміятись разом з героями, навчитись не губитись в різних життєвих ситуаціях.У казці Ю.Олеши «Три Товстуни» багато романтики, поезії, справжнього гу ... Читати далі »

Переглядів: 240 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

    З метою популяризації здорового способу життя та розвитку фізичної культури і спорту, формування команд для участі в обласних змаганнях, з 06 по 08 жовтня 2015 року на спортивному майданчику ЗОШ I-III ст. №7  відбулися міські змагання з футболу (юнаки та дівчата) «Шкіряний м’яч».Організував  та провів  змагання Олексюк В.К.( дитячо-юнацька спортивна школа ). Учасниками  змагань стали юнаки та дівчата 2003 року народження та молодші.

      Цьогоріч у грі взяли  участь команди ЗОШ I-IIIст.№8, ЗОШ I-IIIст.№2,та ковельська міська гімназія.   В ході гри наша школа з рахунком  4:1 обіграла гравців ЗОШ №8. Команди показали досить високий рівень гри. Кращими гравцями турніру нашої школи були учні 6-го класу- Хвіц Владислав, Івко Олександр та воротар Тимчук Павло.

... Читати далі »

Переглядів: 263 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

12   жовтня 2015 року, напередодні свята Покрови в Палаці учнівської молоді ім.Івана Франка відбувся тематичний захід присвячений дню УПА,козацтва, Покрові.Ця зустріч зібрала всіх охочих відчути справжню міць патріотизму народу . Адже ми пам'ятаємо усіх наших Героїв, від сивої давнини до полеглих в АТО хлопців. День захисника України - свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом. Крім того, саме 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української Повстанської Армії - армії українського визвольного руху.

    Учні 5-х і 11-го класу нашої школи та батьки, які входять у фольклорний гурт «Родина» також взяли участь у заході.Зокрема, гурт «Родина» виконав пісню «Світить місяць»,а учень Ілля Сидорук порадував всіх присутніх піснею «Їхали козаки».Також пока ... Читати далі »

Переглядів: 263 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

25  вересня у школі був проведений День туризму, який  був присвячений Всесвітньому дню туризму, що відзначається 27 вересня. Програма Дня туризму передбачала участь у ній учнів 2 -11 класів та вчителів і проведення  екскурсій на природу.

     Адже саме в туристичних походах молодь загартовує свій організм, зміцнює здоров’я, розвиває витривалість, силу й інші фізичні якості, здобуває прикладні навички й уміння орієнтування на місцевості, подолання природних перешкод, самообслуговування та інше. Особливі умови туристської діяльності сприяють вихованню моральних якостей особистості: взаємопідтримки, взаємодопомоги, організованості і дисципліни, принциповості, чуйності й уваги до товаришів, сміливості, стійкості і мужності, почуття відповідальності. Особливо важливе значення туризму заключається в організації дозвілля для молоді. Він являється ефективним замінником фізичної праці, пробуджує в людині радість до життя, служить загартуванню ... Читати далі »

Переглядів: 244 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

  Нещодавно  в Палаці учнівської молоді ім. Івана Франка змагались дівчатка за титул «Юна україночка». Від нашої школи брала участь учениця 10 класу Болокан Анастасія. Учасниці демонстрували свої здібності у різних конкурсах. Зокрема, у  «Візитній картці» дівчатка в оригінальній  формі розповідали  про себе та представили своє захоплення. Конкурс «Вікторина» дав зрозуміти наскільки конкурсантки знають символи України, українські свята та  традиції.Нашій учениці випала змога розповісти про такий символ України,як барвінок. Найбільше захоплення в глядачів викликав конкурс «Обряд», де юні ковельчанки продемонстрували  фрагменти українських народних обрядів.Зокрема, Анастасія показала обряд «Обжинки».

 Конкурсна програма пройшла надзвичайно цікаво та пізнавально.Всім дівчаткам – юним патріоткам нашої країни було вручено призи за їхню участь.

... Читати далі »

Переглядів: 228 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

  Одне з найважливіших завдань сучасної школи – навчити учнів учитися,тобто організовувати власну навчальну діяльність,шукати,переробляти і створювати інформацію,володіти прийомами розумової праці та комунікації. Для досягнення цієї мети особливо важливо сформувати в учнів інформаційні вміння:розуміння тексту,володіння логічними прийомами над ним,вільне орієнтування в потоці інформації,уміння працювати з довідково-бібліографічними джерелами.

     Першим і надзвичайно важливим етапом на шляху формування інформаційних умінь учнів є бібліотечні уроки,під час яких закладаються основи бібліографічної грамотності.

Назва  бібліотечно – бібліографічного заняття «бібліотечний урок» не означає, що таке заняття завжди й повною мірою має відповідати вимогам традиційного шкільного уроку. Проте застосування та знання бібліотекарем законів дидактики,сучасних навчальних технологій і методик сприятиме досягненню навчальних цілей в ... Читати далі »

Переглядів: 205 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

      Школа - це не тільки стіни. Насамперед, це – дух, пам’ять, традиції, наступність поколінь. Це педагоги: і той, хто щодня переступає поріг, сіючи зерна доброго, розумного, вічного і ті, кого вже немає сьогодні, але завжди живуть вони у пам’яті учнів, колег, і вчителі – ветерани, для яких найвища нагорода в житті – успіхи колишніх вихованців, їхні щирі слова подяки на традиційному вечорі зустрічі шкільних друзів, де впізнають вони один одного, незважаючи на сивину, за блиском завжди молодих очей.   Школа має не тільки багате минуле,   творче   сучасне,   а   й широкі перспективи розвитку у майбутньому. Впевненість у завтрашньому дні ґрунтується на  високому професіоналізмі   вчительського колективу.

  У цьому році  ЗОШ I-III ст.№2 м. Ковеля відзначила 70 - річний   ювілей.

Скільки всього бачили за ці роки шкільні ст ... Читати далі »

Переглядів: 239 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

   На  виконання плану роботи міського методичного кабінету на 2014-2015 н. р. з метою забезпечення наступності у роботі з обдарованою  учнівською  молоддю,пошуку, підтримки та розвитку її творчого потенціалу проведено VII міську Олімпіаду юніорів на базі «Навчально-виховного комплексу ЗОШ I-III ст.№13».

    В результаті проведення VII міської  Олімпіади юніорів учнями  ЗОШ I-IIIст.№2 були зайняті такі місця: Чібізов Амір - 1-ше місце англійська мова, Мельник Роман -2-ге місце математика, Галич Ірина – 3-тє місце-математика , Михальова  Іванна - 4-те місце географія.

Переглядів: 240 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

Шкільна бібліотека взяла участь у проведенні «Тижня дитячої та юнацької книги». Одне з головних завдань шкільного бібліотекаря – вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою, підвищення якості і ефективності процесу читання, критичного аналізу, переосмислення і творчої інтерпретації прочитаного. Підготувати освічену особистість, для якої книга стане надійним другом і порадником на все життя. Діяльність бібліотеки орієнтована на підвищення культурної компетентності української молоді; заохочення дітей до систематичного читання задля постійного підвищення рівня особистого розвитку.  По школі було видано наказ від 16 березня 2015 року про організацію та проведення заходу «Тижня дитячої та юнацької книги».

       З метою посилення ролі книги у навчально-виховному процесі були проведені бібліотечні уроки на тему «Видатні бібліотеки світу»(7-8 кл.), інформаційні години «Сила книги безсмерт ... Читати далі »

Переглядів: 195 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 29 30 31 32 »