Скрипчук Ірина (9 кл.) – географія,3 місце

Переглядів: 267 | Додав: sk-02 | Дата: 12.02.2016 | Коментарі (0)

   У Палаці учнівської молоді імені Івана Франка відбувся міський конкурс української патріотичної пісні «Срібні дзвіночки», присвячений 25-ій річниці Незалежності України. Мистецьке дійство проводилось з метою  популяризації традицій українського вокального мистецтва, відкриття нових обдарувань та їх подальшої участі у мистецькому житті краю.Понад  30 конкурсантів демонстрували своє вокальне мистецтво у трьох вікових категоріях.

  Досконалу вокальну майстерність продемонструв учень 6 класу Сидорук Ілля, який представив нашу школу у середній віковій категорії. Під час конкурсу Ілля показав високий рівень підготовки та артистизм. Зичимо успіхів та подальших перемог.

Переглядів: 246 | Додав: sk-02 | Дата: 02.02.2016 | Коментарі (0)

Вітаємо переможців Всеукраїнських учнівських міських та обласних предметних  олімпіад. Учні гідно виступили на олімпіадах, взяли у них активну участь і показали хороші результати:

 Міські олімпіади :

Михальова Іванна (7 кл.)  німецька мова - 2 місце

Ліфан Катерина (8 кл.)  біологія  - 4 місце

Літвінчук Інна (8 кл.) українська мова та література – 3 місце

Скрипчук Ірина (9 кл.) географія – 1 місце, математика  - 2 місце

Третяк Ольга (9 кл.) біологія – 1 місце

Стародуб Вікторія (9 кл.) англійська мова – 3 місце,українська мова та література – 4 місце

Смірнов Ярослав (10 кл.) географія – 3 місце

Олещук Неля (11 кл.) біологія – 1 місце, математика – 2 місце,економіка – 1 місце

Черняк Софія (11кл.) географія – 4 місце

Чирук Юрій (11 кл ... Читати далі »

Переглядів: 230 | Додав: sk-02 | Дата: 01.02.2016 | Коментарі (0)

У Палаці учнівської молоді ім. Івана Франка відбувся обласний конкурс колядок та щедрівок «Ой, радуйся, земле», в якому взяли участь 35 фольклорних колективів загальноосвітніх, позашкільних та професійно – технічних навчальних закладів Волині, а це понад 400 хлопців та дівчат віком від 7 до 17 років. Кожен колектив відрізнявся від інших  своїм характером, колоритом, творчим підходом. Учасники продемонстрували знання народних обрядів та традицій.

   Нашу школу представляв фольклорний гурт «Дивина», керівник Тищук Альбіна .Гурт, який складається з п’ятнадцяти учасників,представив стародавні колядки нашого регіону,та виконав обряд колядування «На небі зірка ясна».Учні,  за підсумками конкурсу, були нагороджені грамотою за зайняте друге місце та цінним подарунком.

Щиро вітаємо наших переможців!

... Читати далі »

Переглядів: 342 | Додав: sk-02 | Дата: 25.12.2015 | Коментарі (0)

  Протягом листопада-грудня 2015 року були проведені міські предметні олімпіади.Наші учні взяли у них активну участь і показали непогані результати:

Третяк Ольга ( 9кл.)-біологія-1 місце

Олещук Неля ( 11кл.)- біологія-1 місце

Михальова Іванна ( 7-Б кл.)-німецька мова-2 місце

Літвінчук Інна ( 8 кл.)-українська мова – 3 місце

Стародуб Вікторія ( 10 кл.)-англійська мова – 3 місце

   Своїми гарними результатами учні порадували себе,своїх батьків,учителів та друзів.Так тримати!

Переглядів: 248 | Додав: sk-02 | Дата: 22.12.2015 | Коментарі (0)

24 листопада в 3-А,6-му та 7-Б класах були проведені бібліотечні уроки.Зокрема,у 3-А кл.розглянули тему  «Літературні казки».В ході уроку діти дізнались багато цікавого про дитячих письменників,відповідали на запитання вікторини та відгадували улюблених героїв. Учні  6-го класу переглянули урок -презентацію «Як берегти книгу».Мета заняття:закріпити знання школярами правил поводження з книгою,виховувати любов і бережне ставлення до книги.Під час уроку діти дізнались як продовжити життя книжки,що робити коли забруднилась обкладинка,сторінка,якщо сторінки зім’ялись чи порвались,як правильно читати книгу,як зробити закладинку тощо.Вкінці уроку школярі відповіли на запитання до теми.В 7-Б класі бібліотечний урок пройшов під назвою «Знайомство з бібліотекою».Під час заняття учні дізналися з чого складається бібліотека,що таке абонемент,читальний зал,довідково-інформаційний відділ бібліотеки,книгосховище та ін.А ще здійснили подорож голов ... Читати далі »

Переглядів: 273 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

    Важливим засобом формування системи бібліотечно-бібліографічних знань школярів є бібліотечно-бібліографічні заняття. Система бібліотечно-бібліографічних занять підпорядкована формуванню у школярів свідомого і зацікавленого ставлення до книги, потреби в систематичному читанні, навичок самостійного вибору книг для читання та їхнього пошуку в бібліотеці, вмінь правильно читати книгу, користуватися довідковими виданнями і періодикою, застосовувати здобуті знання та вміння у практичній діяльності.На жаль, спостереження засвідчують, що часто читачі погано орієнтуються в книжковому фонді бібліотеки, не звертаються до бібліотечно-бібліографічного апарату, відчувають труднощі в користуванні каталогами. Це ще один аргумент на користь уроків бібліотечно-бібліографічної грамотності. Шкільний бібліотекар повинен сформувати в школярів навички використання відкритого доступу до книжкових фондів, навчити читача вільно орієнтуватись у комплексі джерел, дати уявлення про всі « ... Читати далі »

Переглядів: 275 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

 В 7-Б та 7-А класі було проведено групову бесіду про книги під назвою «Бібліотечні цікавинки».

Мета: довести, що читання книг – це насолода і відпочинок, надати практичну допомогу щодо вибору книг для читання та їх пошуку в бібліотеці, розвивати уміння правильно читати книги, користуватися довідковими виданнями і періодикою, розширювати знання учнів про роль книги в житті людини, прищеплювати навички читацької культури, виховувати дбайливе відношення до книги, стимулювати самоосвіту школярів.Учні із задоволенням слухали про книги та брали активну участь в їх обговоренні.А також переглянули презентацію «Відомі бібліотеки світу»,яка знайомить із найбільш відомими бібліотеками, розташованими в різних країнах світу: Україні, Росії, Білорусі, Великій Британії, Франції, Німеччині, Ватикані, Данії, Ірані, Китаї, Єгипті, Японії, США, які стали відомими і упізнаними завдяки унікальності фондів, розміру приміщень та архітектурній цінності споруд і м ... Читати далі »

Переглядів: 236 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

Днями у нашій школі пройшов бібліотечний захід, метою якого було розкрити значення книги як найважливішого засобу людського пізнання, впливу, її роль у людському житті; ознайомити з історією книгодрукування, найдавнішими та сучасними бібліотеками; професією бібліотекар; формувати  читацьку самостійність; розвивати усне й писемне мовлення. Як писав В.Сухомлинський   «Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною».Саме тому учні 6-го та  7-х класів і їх класні керівники разом з бібліотекарем здійснили ряд захоплюючих подорожей у минуле. Діти познайомилися з історією виникнення книги, порівняли сучасну книгу із старовинною, дізналися про шлях книги від глиняних табличок до її  сучасного вигляду, довідалися про професії, які потрібні для створення сучасних книг,послухали легенду про юнака-бібліотекаря, переглянули през ... Читати далі »

Переглядів: 246 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

   В рамках місячника шкільних бібліотек і з метою зацікавити користувача, спонукати його до читання книг певної тематики та звернути увагу на нові надходження  6 листопада в 11 класі був проведений бібліографічний огляд літератури.Така форма роботи не розкриває зміст видання повністю, а тільки вносить інтригу, ставить багато запитань, а відповідей дає небагато  Огляду літератури притаманні такі ознаки: актуальність; ретельний відбір літератури з урахуванням інтересів і потреб аудиторії, для якої готується огляд; визначена послідовність і змістовність характеристики окремих книг; "живий" виклад матеріалу.Завданням огляду книжкової виставки було  зацікавлення користувачів експонованими матеріалами. При цьому бібліотекар звертався, передусім, до тих видань, що найкраще характеризують тему виставки і відповідають інтересам кожної групи користувачів.

   Зокрема,були представлені такі книги: Грушевський М.С. «Твори: у 50 т.Т.23&r ... Читати далі »

Переглядів: 249 | Додав: sk-02 | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 28 29 30 31 32 »